Hozzávalók
450g fagyasztott meggy (ha már van friss meggy, jöhet az is)
1,5 liter víz
csipet só
Süssina por édesítő vagy xilit
1 ek zabliszt
0,5 dl cocomas kókuszkrém
3 db szegfűszeg
Elkészítése
Megfőzzük a meggyet a sós, édesítős vízben ( 5 evőkanálnyi). Amikor puhára főtt, levesszük a tűzről. A zablisztet kikeverjük a kókuszkrémmel csomómentesen, teszünk hozzá 0,5 dl vizet és kb. 2 szedőkanálnyit a meggyléből, hogy azonos hőmérsékletű legyen (így behabarva nem rántja össze a forró víz a zablisztes kókuszkrémet). Behabarjuk a levest, beletesszük a szegfűszeget és visszatesszük a tűzre. Forrásig gyakori kevergetés mellett főzzük.
Kihűtve tálaljuk. Tetejére tehetünk paleo tejszínhabot, mely elkészítését a vilmoskörte krémlevesnél leírtam.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése