Egy barátommal beszélgetünk egy nap az ételekről és mondta, hogy mennyire finom vilmoskörte krémlevest evett. Ezen felbuzdulva, gondoltam kipróbálom paleosan.
A vilmoskörtét nagyon szeretem, a gyümölcslevest még jobban, a kettő együtt tökéletes lesz. Így is lett.
Hozzávalók
1 kg vilmoskörte
1,5 l víz
édesítő(xilit/Süssina por)
csipet só
1 csapott tk fahéj
1 ek zabliszt
0,5 dl cocomas kókuszkrém
Elkészítése
Megpucoljuk a körtét, felkockázzuk és egy közepes fazékba feltesszük 1,5 liter vízzel, a csipet sóval, fahéjjal és annyi édesítővel főni,amennyire édesen szeretjük. Én 4 evőkanállal tettem a vízbe a Süssina por édesítőből. Teljesen puhára főzzük a körtét (ha érettebb, kevesebb idő szükséges).
Amikor megfőtt a körte, levesszük a tűzről és egy lapát segítségével kiszedjük a körtét egy edénybe, ahol kézi botmixerrel péppé zúzzuk. Ezután visszaöntjük a pépet abba a vízbe, amiből kiszedtük. Elkeverjük a zablisztet a kókuszkrémmel csomómentesen,majd teszünk hozzá 0,5 dl langyos vizet és a körtés vízből teszünk még a habaráshoz, hogy azonos hőmérsékletű legyen. Behabarjuk a levest, teszünk bele 2 szem szegfűszeget, visszatesszük a tűzre és gyakori kevergetés mellett felforraljuk. Nem kell forralva főzni!
A leves nagyon jól kiadja a vilmoskörte ízét.
Hagyjuk kihűlni, tegyük hűtőbe 1 órára és már fogyaszthatjuk is.
Ínyencek tehetnek a tetejére paleo tejszínhabot, melyet így készítünk:
2 tojás fehérjét kemény habbá verünk 1 ek édesítővel (az édesítőt akkor tegyük bele, amikor majdnem kemény a hab). 3 ek kókuszkrémet ugyancsak habbá verünk, majd belekeverjük óvatosan a kemény tojáshabot.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése