Ma este ismét elkészítettem.Nincs olyan hét, hogy ne ennék meggylevest.Imádom!
Hozzávalók
450g fagyasztott meggy (ha már van friss meggy, jöhet az is)
1,5 liter víz
csipet só
Süssina por édesítő vagy xilit
1 ek zabliszt
0,5 dl cocomas kókuszkrém
3 db szegfűszeg
Elkészítése
Megfőzzük a meggyet a sós, édesítős vízben ( 5 evőkanálnyi). Amikor puhára főtt, levesszük a tűzről. A zablisztet kikeverjük a kókuszkrémmel csomómentesen, teszünk hozzá 0,5 dl vizet és kb. 2 szedőkanálnyit a meggyléből, hogy azonos hőmérsékletű legyen (így behabarva nem rántja össze a forró víz a zablisztes kókuszkrémet). Behabarjuk a levest, beletesszük a szegfűszeget és visszatesszük a tűzre. Forrásig gyakori kevergetés mellett főzzük.
Kihűtve tálaljuk. Tetejére tehetünk paleo tejszínhabot, mely elkészítését a vilmoskörte krémlevesnél leírtam.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése