A zsömle néha nélkülözhetetlen. Előfordul, hogy nincs lehetőség meleg étel fogyasztására, ilyenkor bizony marad a szendvics.
Ebből az adagból 6 db ököl nagyságú zsömle lesz.
Hozzávalók
4 tojás sárgája
2 egész tojás
1/2 tk szódabikarbóna
1/4 tk só
0,3 dl kókuszkrém(cocomas)
0,5 dl víz
Annyi lenmagliszt, hogy könnyű, de nem folyós masszát kapjunk.(Lenmaglisztet én a lenmag ledarálásával nyerem.)
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tojást a sóval és a szódabikarbónával habverő segítségével jól felverjük. Legyen habos, amihez kb. 2 perc szükséges. Hozzáadjuk a kókuszkrémet és a vizet, ismét verjük 1/2 percig. Hozzáadjuk a darált lenmagot( kb. 2 dl-nyi), fakanállal forgatjuk a tojásba.
A tepsibe egymástól távolra tenyérnyi nagyságú halmokat teszünk a masszából és közepes lángon 10-12 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük megsült-e.
Rácsra tegyük ki a zsömléket, hagyjuk kihűlni. Hűtőben 1 hétig friss, puha marad.
Tipp
Lenmag helyett használhatunk szezámmagot, tökmagot is. A tökmagot, napraforgómagot egészben a masszába téve magos zsömlét készíthetünk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése