Ezt a receptet akkor használom, ha kevesebb zsömlét szeretnék készíteni. Picit más, mint az előző recept, nemcsak állagra, hanem ízre is.
Hozzávalók
3 db tojás
13 evőkanál lenmag darálva
1/2 tk szódabikarbóna
bors, csipet só
1 ek olvasztott kókuszzsír
0,2 dl kókuszkrém(cocomas)
0,2 dl víz
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük. A tojásokat a sóval, borssal, szódabikarbónával, kókuszzsírral, kókuszkrémmel és a vízzel habverő segítségével habosra verjük. Hozzáadjuk az őrleményt is, amit fakanállal keverünk a tojáshoz.
Sütőpapírral bélelt tepsibe halmokat helyezünk el és 10-12 percig közepes lángon sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Tipp
Ha 3 evőkanál szezámmagot serpenyőben megpirítjuk és megdaráljuk, 3 evőkanál lenmag helyett beletesszük, a zsömink íze a tepertős pogácsa ízére fog hasonlítani.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése