2013. április 19., péntek

Paleo vilmoskörte krémleves

A gyümölcsleves az egyik kedvenc ételem. Bármikor és bármennyit képes vagyok megenni belőle. 
Egy barátommal beszélgetünk egy nap az ételekről és mondta, hogy mennyire finom vilmoskörte krémlevest evett. Ezen felbuzdulva, gondoltam kipróbálom paleosan. 
A vilmoskörtét nagyon szeretem, a gyümölcslevest még jobban, a kettő együtt tökéletes lesz. Így is lett.

Hozzávalók

1 kg vilmoskörte
1,5 l víz
édesítő(xilit/Süssina por)
csipet só
1 csapott tk fahéj
1 ek zabliszt
0,5 dl cocomas kókuszkrém


Elkészítése

Megpucoljuk a körtét, felkockázzuk és egy közepes fazékba feltesszük 1,5 liter vízzel, a csipet sóval, fahéjjal és annyi édesítővel főni,amennyire édesen szeretjük. Én 4 evőkanállal tettem a vízbe a Süssina por édesítőből. Teljesen puhára főzzük a körtét (ha érettebb, kevesebb idő szükséges).
Amikor megfőtt a körte, levesszük a tűzről és egy lapát segítségével kiszedjük a körtét egy edénybe, ahol kézi botmixerrel péppé zúzzuk. Ezután visszaöntjük a pépet abba a vízbe, amiből kiszedtük. Elkeverjük a zablisztet a kókuszkrémmel csomómentesen,majd teszünk hozzá 0,5 dl langyos vizet és a körtés vízből teszünk még a habaráshoz, hogy azonos hőmérsékletű legyen. Behabarjuk a levest, teszünk bele 2 szem szegfűszeget, visszatesszük a tűzre és gyakori kevergetés mellett felforraljuk. Nem kell forralva főzni!

A leves nagyon jól kiadja a vilmoskörte ízét.

Hagyjuk kihűlni, tegyük hűtőbe 1 órára és már fogyaszthatjuk is.

Ínyencek tehetnek a tetejére paleo tejszínhabot, melyet így készítünk:

2 tojás fehérjét kemény habbá verünk 1 ek édesítővel (az édesítőt akkor tegyük bele, amikor majdnem kemény a hab). 3 ek kókuszkrémet ugyancsak habbá verünk, majd belekeverjük óvatosan a kemény tojáshabot.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése