2013. április 17., szerda

Sajtos-sonkás-zöldséges muffin




Hozzávalók

4 db tojás
1/4 tk só
1/2 tk szódabikarbóna
bors
15 dkg fagyasztott zöldség(brokkoli, karfiol és sárgarépa mix)
20 dkg trappista sajt
5 dkg sonka
Annyi lenmag darálva, amennyit felvesz a massza. Kb. 1 dl

Elkészítése

Megfőzzük a zöldségeket enyhén sós vízben, majd lecsurgatjuk róla a vizet és összetörjük egy villával.
A tojásokat a sóval, borssal, szódabikarbónával habverővel 2 percig verjük.Beletesszük az összetört főtt zöldségeket, a reszelt sajtot (hagyjunk a tetejére szórni) és a sonkát, majd belekeverjük a lenmaglisztet.

Előmelegítjük a sütőt. A papírral kibélelt muffinsütőbe belekanalazzuk a masszát, tetejére reszelt sajtot teszünk. Közepes lángon 15-20 percig sütjük, rácsra kiszedve hagyjuk kihűlni.

Fénykép: Almás-fahèjas muffin ès sajtos-sonkás-zöldséges muffin.Termèszetesen paleo :-D

1 megjegyzés:

  1. Először is köszi a receptjeidet, de a trappista sajt én úgy tudom, hogy nem paleos, nem lehet, hogy elírtad?

    VálaszTörlés