Hozzávalók
6 tojás
6 ek mandulaliszt(mandula finomra darálva)
4 ek xilit
1/2 tk szódabikarbóna
xilittel készült lekvár
Elkészítése
Előmelegítjük a sütőt, a tepsibe sütőpapírt teszünk.
Különválasztjuk a tojások fehérjét, a sárgáját egy pohárba tesszük tesszük. A fehérjét habverővel kemény habbá verjük a xilittel (A xilitet akkor adjuk hozzá, amikor már majdnem kemény a hab). Beletesszük a tojások sárgáját, összekeverjük. Apránként beletesszük a mandulalisztet, amibe elkevertük a szódabikarbónát. A homogén masszát a tepsibe öntjük. A piskótát 5 percig nagy lángon sütjük úgy, hogy a sütőajtót picit nyitva hagyjuk, majd 10 percig közepes lángon sütjük tovább. Tűpróbával ellenőrizzük megsült-e.
Ha megsült, egy vizes konyharuhára borítsuk ki a piskótát, szedjük le róla a sütőpapírt. Kenjük meg lekvárral, majd a ruha segítségével szorosan hajtsuk fel, csomagoljuk a konyharuhába és hagyjuk így 20 percig. Nem törik meg a piskóta.
Tetejét megszórhatjuk porrá őrölt xilittel vagy csokival tehetjük különlegesség.
Csoki: 1 ek kókuszzsír + 80 g étcsoki( maltitollal). Összeolvasztjuk, majd kicsit hűlni hagyjuk, végül rákenjük a piskótára.
Kókuszkocka receptje itt:http://volternori.blogspot.hu/2013/04/paleo-kokuszkocka.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése