Valami könnyű édességre vágytam, amit gyorsan el lehet készíteni és alacsony szénhidráttartalma, így született meg a lekváros felfújt, majd a csokis felfújt.
Hozzávalók
4 db tojás fehérje
2 ek xilit
2 ek xilittel készült lekvár
1 ek sütőrum
vanília aroma
Elkészítése
A tojásfehérjét majdnem kemény habbá verjük, ekkor hozzátesszük a xilitet és kemény habbá verjük. Összekeverjük a lekvárt, rumot és a vaníliát, majd kevés habbal összekeverjük. Végül a maradék habot óvatosan összeforgatjuk a lekváros masszával.
Egy jénai tálat kókuszzsírral kizsírozunk, belesimítjuk a habunkat és előmelegített sütőben nagy lángon 10 perc alatt megsütjük.
Csokis változat
Szükség van hozzá:
1 ek kókuszzsír
1 ek kakaópor
2 ek xilit
2 dl kókusztej
kókuszzsírt megolvasztjuk lassú tűzön, levesszük a tűzről,
belekeverjük a kakaóport, 2 ek xilitet, kókusztejet, visszatesszük a
tűzre és addig főzzük, míg felforr. Levesszük a tűzről, kb. 2 percet
várunk, majd belekeverjük a felvert kemény habunkat.
Tipp: a tojások sárgáját zsömlekészítésnél felhasználhatjuk. Nézd meg a receptet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése