2013. április 25., csütörtök

Paleo lekváros felfújt és csokis felfújt

Valami könnyű édességre vágytam, amit gyorsan el lehet készíteni és alacsony szénhidráttartalma, így született meg a lekváros felfújt, majd a csokis felfújt.

Hozzávalók

4 db tojás fehérje
2 ek xilit 
2 ek xilittel készült lekvár
1 ek sütőrum
vanília aroma


Elkészítése

A tojásfehérjét majdnem kemény habbá verjük, ekkor hozzátesszük a xilitet és kemény habbá verjük. Összekeverjük a lekvárt, rumot és a vaníliát, majd kevés habbal összekeverjük. Végül a maradék habot óvatosan összeforgatjuk a lekváros masszával. 
Egy jénai tálat kókuszzsírral kizsírozunk, belesimítjuk a habunkat és előmelegített sütőben nagy lángon 10 perc alatt megsütjük.


Csokis változat

Szükség van hozzá:

1 ek kókuszzsír
1 ek kakaópor
2 ek xilit
2 dl kókusztej
 

kókuszzsírt megolvasztjuk lassú tűzön, levesszük a tűzről, belekeverjük a kakaóport, 2 ek xilitet, kókusztejet, visszatesszük a tűzre és addig főzzük, míg felforr. Levesszük a tűzről, kb. 2 percet várunk, majd belekeverjük a felvert kemény habunkat.


 Tipp: a tojások sárgáját zsömlekészítésnél felhasználhatjuk. Nézd meg a receptet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése